Claire Keegan

Claire Keegan

Prisbelønnet irsk forfatter, særligt anerkendt for sin elegante prosa og rørende skæbnefortællinger.

"Keegans historier er originale, undertiden chokerende og altid spot-on ned til mindste detalje."
- The Irish Times

Claire Keegan (f. 1968, County Wicklow) er prisvindende, irsk forfatter. Hun har udgivet to novellesamlinger, som er oversat til 17 sprog: Antarctica (1998) og Walk the Blue Fields (2007).

I 2010 udgav hun romanen Omsorg (da. 2022), som vandt the Davy Byrnes Award – med forfatter Richard Ford i dommerkomiteen. Med kortromanen Den slags små ting (2021) har Claire Keegan igen skrevet en tidløs og universel fortælling om menneskelighed og mod.

Claire Keegan har for sit forfatterskab modtaget prestigefyldte priser som Los Angeles Times Book of the Year, The Olive Cook Award, The Rooney Prize for Irish Literature og The William Trevor Prize.

The Irish Times skriv om Omsorg: "Meget få kan til perfektion finde balancen mellem det fortællende og det elegante, og samtidig have den sublime evne til at give det usagte og det usigelige glød, som det ses i Omsorg. Keegan er måske ikke så produktiv, men hvad så? Læs værkerne og læs dem igen. Jeg tror ikke, at Claire Keegan kunne skrive en dårlig eller endda gennemsnitlig sætning, selv hvis hun prøvede på det." - Colin Barrett, The Irish Times

Den slags små ting
Bog

Den slags små ting

En rørende fortælling om håb, mod og ømhed fra 1980’ernes Irland.
Læs mere om Den slags små ting

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu