Nino Haratischwili

Nino Haratischwili

Tysk-georgisk forfatter bag den internationale bestsellerroman "Det ottende liv (Til Brilka)". En storslået fortælling, der skildrer en georgisk families skæbne gennem otte generationer.

”Der er ingen tvivl om, at Nino Haratischwili er en af sin generations vigtigste stemmer” – Die Zeit

Nino Haratischwili (f. 1983) er en prisvindende forfatter, dramatiker og instruktør. Hun er født og opvokset i den georgiske hovedstad Tbilisi, hvor hun gik på den tyske skole, og bor i dag med sin familie i Hamborg. Hun har skrevet på både tysk og georgisk, siden hun var tolv.

Haratischwili har skrevet både skuespil og romaner og er anerkendt som en sin generations mest talentfulde og succesrige forfattere. Hun fik sit helt store kritiker- og publikumsgennembrud med den storslåede slægtsroman Det ottende liv (Til Brilka). Romanen er en episk familiesaga om kærlighed, krig, revolution og Georgiens dramatiske historie gennem det 20. århundrede.

Romanen blev udråbt som årets bedste af det tyske magasin Der Spiegel, har modtaget flere prestigefulde priser og bl.a. været nomineret The International Man Booker Prize 2020. Derudover er den en markant bestseller i en række lande.

Det ottende liv (Til Brilka) udkommer samtidig i Danmark, Sverige og Norge i foråret 2021.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu