Det ottende liv

Det ottende liv

Storslået slægtsroman om kærlighed, krig og en georgisk families skæbne i det 20. århundredes Europa.
Læs et uddrag

"Det ottende liv er så rig og så velkommen en roman."
- Politiken

Efter Berlinmurens fald og Sovjetunionens opløsning hærger borgerkrigen i Georgien, i udkanten af det gamle russiske imperium. Den unge kvinde Niza har brudt med sin familie og er flyttet til Berlin.

Her møder hun for første gang sin tolvårige niece Brilka, der har rejst rundt i Vesten og ikke vil tilbage til hjemlandet. Niza beslutter sig for at fortælle Brilka familiens historie, og dermed begynder en episk slægtskrønike, som strækker sig over et helt århundrede.

Det ottende liv skildrer en række skæbner i skyggen af verdenshistoriens store begivenheder. I tiden mellem Niza og hendes oldemor Stasia ligger Stalins tyranni, Hitlers invasion og Den Kolde Krig.

Familiens historie udfolder sig som et rystende og rørende fletværk af kærlighed, krig og tragedier. Her er forliste forhold, knuste drømme, storhed og fald – og ikke mindst en hemmelig og djævelsk god chokoladeopskrift, som former familiens liv på overraskende vis.

”Et uforglemmeligt kærlighedsbrev fra Georgien og Kaukasus, til liv som leves og skal leves, og til litteraturen selv.″ – The Economist

Romanen er oversat af Nanna Lund. Bl.a. har hun oversat forfatterskaber som Gillian Flynn, Andreas Altmann og mange flere.

Få et overblik over bogens persongalleri her.

Udgivelsesdato: 14. juni 2021.

Nino Haratischwili
Forfatter

Nino Haratischwili

Tysk-georgisk forfatter bag den internationale bestsellerroman Det ottende liv. En storslået fortælling, der skildrer en georgisk families skæbne gennem seks generationer.
Læs mere om Nino Haratischwili

Bogtrailer: 'Det ottende liv' af Nino Haratischwili

Seks kærlighedshistorier. Én revolution. En georgisk familie. Og varm chokolade.

Anmeldelser

Politiken

"Et sted mellem Krig og fred og Hundrede års ensomhed ... Østeuropas erfaring er i høj grad sovjetisk, og imperiet slår tilbage den dag i dag, også når Sovjet beskrives fra republikken Georgien med sol, strande, vinmarker og torturkamre. Vi vesteuropæere trænger til at læse op på denne erfaring, og det er en af mange grunde til, at Det ottende liv er så rig og så velkommen en roman"
- Bjørn Bredal

Weekendavisen

"Nino Haratischwili er blevet berømt for sin enorme roman på over tusind sider. Og med god grund ... Romanværket, der samler sig i de mange, mange sider, er vævet med en hurtig prosaskytte, som i kvikke dialoger og frapperende beskrivelser tegner scenerne, ridser figurerne op og skildrer sæder og tider. Og der er episk schwung på helt fra starten."
- Kristian Ditlev Jensen

Information

"Det ottende liv (Til Brilka) bragte minder om barndommens glimmerglansbilleder, om Tolstojs Krig og fred og om historiske tv-serier. Den er vildt underholdende."
- Thomas Thurah

Litteratursiden

"Det er mageløs fortællekunst med ufattelig mange nuancer. Jeg blev fuldstændig tryllebundet. Det er én af de helt store bemærkelsesværdige slægtshistorier på niveau med Thomas Mann: Buddenbrooks, Günter Grass: Bliktrommen, Neel Mukherjee: De andres liv og Isabella Hammad: Pariseren."
- Anny Skov Madsen

Dansk BiblioteksCenter

"Medrivende, bredt anlagt og absolut velskrevet familieroman, hvis handling og historiske vingesus i den grad indfanger sin læser."
- Lone Krøgh / lektørudtalelse

Der Spiegel

"Årets roman"

New Books in German, US Jury Pick

“Nino Haratischwili er en af de mest interessante og originale forfattere i sin generation.”

The Guardian

”Et skelsættende epos. Mønstre i det blodrøde tæppe springer ud mod læseren længe efter, at denne vigtige bog er lukket. ”
- Maya Jaggi

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

”Årets tyske roman. Fænomenal.”
- Volker Weidermann

Die Zeit

”Der er ingen tvivl om, at Nino Haratischwili er en af de mest vigtige stemme i ny tysk litteratur.”

Frank-Walter Steinmeier

”Nino Haratischwilis roman har åbnet mine øjne for, hvor tæt sammenvævede vi europæere er, hvordan regionen, der strækker sig mellem Tbilisi, Lviv, Sankt Petersborg og Berlin, er et hukommelsesrum, hvordan mentaliteter og følelser er blevet formet gennem generationer, og hvor omhyggeligt vi skal håndtere disse forbindelseslinjer. ”

The Economist

′′Et uforglemmeligt kærlighedsbrev fra Georgien og Kaukasus, til liv som leves og skal leves, og til litteraturen selv.′′

Dagbladet, Norge

"En bog at blive totalt opslugt af ... en blodig og frodig slægtskrønike fra Stalins fødeland."
- Inger Bentzrud

Bogglæde

"Et rørende, tankevækkende og bemærkelsesværdigt stykke historie og jeg er fuldstændigt tryllebundet ... Er man til verdenshistorie og slægtsroman, så kan jeg ikke anbefale dette værk nok. Forfærdende, medrivende og fremragende på samme tid."


Køb 'Det ottende liv' hos din foretrukne boghandler

Bog

1100 sider

Vejl. udsalgspris: 349,95 kr.

Udg. dato: June 14, 2021

Oversætter: Nanna Lund

Omslag: Eva Wilsson

Format: Hardcover m. smuds

ISBN: 978-87-434-0033-2

Lydbog

Udg. dato: June 14, 2021

Oversætter: Nanna Lund

Indlæst af: Anne Sofie Espersen

Omslag: Eva Wilsson

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0035-6

E-Bog

1100 sider

Udg. dato: June 14, 2021

Oversætter: Nanna Lund

Omslag: Eva Wilsson

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0034-9

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu